Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site. Politica de utilizare a cookie-urilorPubela galbena

Polaris a demarat programul de inlocuire a sacului galben cu pubela galbena in municipiul Constanta in august 2020. Aproximativ 30.000 de pubele galbene, destinate colectarii separate a deseurilor, vor fi distribuite gratuit de catre Polaris constantenilor care locuiesc la case.

Proprietarii de gospodarii individuale au primit impreuna cu pubela galbena si un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectiva a deseurilor) in care se regasesc informatii despre tipurile de deseuri care trebuie depozitate in pubela galbena si cum se depoziteaza corect aceste deseuri.

Sacul galben

In Constanta, in zona de case, actiunea de colectare separata a deseurilor “Sacul galben” a fost initiata in 2011, iar in august 2020 a fost inlocuita cu pubela galbena, un recipient oferit gratuit de Polaris proprietarilor de gospodarii individuale.

In momentul actual, actiunea ”Sacul galben” este in derulare la toate punctele de lucru pe care le detinem.

In cadrul acestei actiuni, cetatenii sunt rugati sa colecteze in saci galbeni deseuri reciclabile de hartie, carton, ambalaje plastic, doze de aluminiu, cutii de metal. La ridicarea sacilor galbeni, proprietarii de case vor primi gratuit alti saci.

Pentru desfasurarea actiunilor de colectare separata a deseurilor s-a infiintat un departament special la fiecare punct de lucru, s-au cumparat autospeciale destinate colectarii separate a deseurilor si s-au creat noi locuri de munca.

Actiunea "Sacul galben" se desfasoara in: Mangalia, Navodari, Slobozia, Alba Iulia, Targu Jiu, Bumbesti Jiu si judetul Teleorman.
Containere de tip “igloo”, containere galbene, module pentru colectarea separata si platforme subterane pentru deseuri reciclabile

Aceste containere sunt amplasate la punctele de colectare din zonele de blocuri.

Colectarea separata a deseurilor este solutia pe care trebuie s-o aplicam cu totii pentru protejarea mediului si presupune depozitarea deseurilor reciclabile in locurile special amenajate.

Pentru colectarea deseurilor reciclabile din zona de blocuri, Polaris a pus la dispozitia cetatenilor recipiente precum containere de tip “igloo”, containerul galben sau module pentru platforme subterane / supraterane pentru deseuri reciclabile.

Fiecarea container este inscriptionat cu informatii despre tipul / tipurile de deseuri care se depoziteaza in recipientul respectiv si despre modul de pliere al deseurilor. Acestea sunt amplasate in locuri speciale, usor accesibile cetatenilor.

Rezultatul actiunilor de colectare separata a deseurilor a dus la diminuarea cantitatilor de deseuri depozitate la rampele ecologice si la reintrarea in circuit a produselor reciclate.

Important!

Conform legii 211 / 2011, este interzisa amestecarea, abandonarea si depozitarea deseurilor in afara spatiilor special amenajate.

Dispecerat salubrizare: 0241 548 600 / 549 030
Str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanta
Program relatii cu publicul
Luni – Vineri : 8 00 - 16 30
Plateste online
Pentru a utiliza aceasta metoda de plata, va rugam sa va creati un cont in sectiunea Plata online.