Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site. Politica de utilizare a cookie-urilor

Polaris M Holding isi incepe activitatea de prestari servicii de salubrizare in anul 1998, in municipiul Constanta, in urma castigarii licitatiei deschise organizata de Primaria Muncipiului Constanta. Contractul este reinnoit in anul 2008 si isi mentine valabilitatea in prezent.

Polaris asigura aproximativ 600 de locuri de munca in municipiul Constanta. Pentru ca ne dorim sa traim intr-un mediu curat si sanatos, compania Polaris M Holding isi aduce contributia in domeniul colectarii separate in vederea reciclarii a deseurilor municipale.

Viziunea noastra este orientata catre un viitor in care problema deseurilor devine trecut, in care aportul nostru la imbunatirea mediului inconjurator se face intr-un mod activ si colectiv:
POLARIS M HOLDING, IMPREUNA PENTRU UN ORAS CURAT!

In anul 2005 am construit in Constanta, o statie de sortare a deseurilor municipale, in care sortam, gestionam, balotam deseuri precum: mase plastice, deseuri de materiale feroase, deseuri de materiale neferoase, deseuri de carton si hartie. De asemenea, producem fulgi din ambalaje PET si granule LDPE / HDPE / PP obtinute din deseuri de ambalaje din material plastic (folii, obiecte de uz casnic, ambalaje sub forma de flacoane, bare auto, navete, cutii etc).

In perioada sezonului estival, Polaris asigura serviciul de salubrizare si in statiunea Mamaia. Intentia noastra este de a promova nu doar un oras curat si sanatos, ci si un litoral pe masura, care sa se poata ridica la nivelul standardelor europene. Compania Polaris urmareste o crestere si eficientizare permanenta, imbunatatindu-si constant serviciile si logistica. Astfel, in anul 2007 am initiat un program de modernizare a recipientilor in municipiul Constanta, inlocuind recipientii de 4 mc³ cu altii noi de 1,1 mc³. De asemenea, parcul nostru auto din Constanta precum si de la toate punctele de lucru este innoit si actualizat periodic.

In noiembrie 2008, Polaris M Holding incheie un contract pentru servicii de salubrizare cu Primaria Municipiului Mangalia. Obligatiile cuprinse in acest contract includ: colectarea si transportul deseurilor municipale, salubrizarea stradala, deszapezirea si combaterea poleiului. In Mangalia, Polaris presteaza si servicii de dezinsectie aeriana.

In octombrie 2008, Polaris M Holding preia contractul de prestari servicii in orasul Navodari. Serviciile prestate includ activitatile de colectare si transport deseuri municipale, salubrizare stradala, deszapezire si combatere polei.

La fel ca in celelalte orase in care ne desfasuram activitatea, si in Navodari am demarat actiuni de responsabilizare sociala fata de mediu. In luna iunie 2011, Polaris – Navodari, impreuna cu Primaria Navodari, a dat startul programului „Marsul curateniei! Navodari - oras curat!”, actiune ce a avut drept scop colectarea separata a deseurilor.

In octombrie 2007, Polaris M Holding castiga licitatia cu Primaria Municipiului Targu Jiu pentru serviciul de colectare si transport deseuri municipale. In momentul preluarii serviciului de salubritate in municipiul Targu Jiu, obiectivul principal l-a reprezentat reabilitarea totala a acestuia. Acest lucru a fost posibil prin:

 • Cumpararea de utilaje si echipamente noi
 • Inlocuirea tuturor recipientelor pentru colectarea deseurilor si introducerea pe zone pilot a containerelor pentru colectare separata

Printre actiunile in care s-a implicat Polaris M Holding in Targu Jiu se numara: Inlocuirea boxelor de gunoi cu platforme de colectare a deseurilor municipale.

In decembrie 2009, Polaris – Targu Jiu, impreuna cu Primaria Municipiului Targu Jiu, au demarat o actiune de inchidere a boxelor de gunoi (tobogane) din blocurile turn si inlocuirea acestora cu platforme speciale de colectare a deseurilor municipale pe care le-a dotat cu europubele.

In mai 2010, aceasta actiune a fost reluata de Polaris in colaborare cu Radio Targu Jiu, sub denumirea „Stop gunoiului de-a dura!”. Prin demararea aceste actiuni, Polaris a urmarit inchiderea boxelor de gunoi (tobogane) de la blocurile turn din oras.

Programul actiunii a constat in stabilirea zilnica a unei sedinte in cartierele in care existau astfel de tobogane. Scopul acestor sedinte a fost informarea cetatenilor cu privire la beneficiile inchiderii acestor boxe. In urma acestei actiuni s-au inchis 3 boxe de gunoi.

In fiecare an, Polaris M Holding initiaza actiunea de spalare a eurocontainerelor de 1,1 mc si de reparare a platformelor dintre blocuri.

In august 2013, Polaris M Holding isi incepe activitatea in judetul Teleorman in urma castigarii licitatiei de atribuire a contractului de salubrizare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Teleorman, contract valabil pe o perioada de 8 ani.

Prestam servicii de colectare si transport deseuri municipale, salubrizare stradala, deszapezire si combatere polei in 5 orase din judetul Teleorman: Alexandria, Rosiori de Vede, Turnu Magurele, Videle si Zimnicea, precum si in 92 de comune.

Unul dintre obiectivele principale ale companiei Polaris il reprezinta dezvoltarea unui sistem de gestionare eficient al deseurilor municipale. Astfel, am achizitionat pentru judetul Teleorman 5 statii de transfer in valoare de 2 milioane de euro.

Parcul auto din judetul Teleorman este alcatuit din:

 • 37 de autogunoiere achizitionate prin programul ISPA
 • 5 utilaje abrollkipper
 • 4 autogunoiere de 7 mc³
 • 1 skipper

In octombrie 2013, Polaris M Holding isi incepe activitatea in municipiul Alba Iulia in urma castigarii licitatiei de atribuire a contractului de salubrizare cu Primaria Municipiului Alba Iulia, contract valabil pe o perioada de 3 ani.

Serviciile pe care le prestam in municipiul Alba Iulia sunt: colectare si transport deseuri municipale, salubrizare stradala, deszapezire si combatere polei.

Parcul auto din municipiul Alba Iulia cuprinde urmatoarele utilaje:

 • autogunoiere de 14 m³
 • autogunoiere de 7 m³
 • autospeciale multifunctionale cu hooklift
 • autospeciala multibena tip Skiploader, utilizat special pentru deseuri constructii
 • autospeciala multibena cu macara, tip Graifer, utilizat pentru colectare separata deseuri – igloo
 • autospeciala pentru spalat si igienizat containere
 • automaturi
 • multifunctionale:
  • pentru maturat trotuare si alei (in perioada verii)
  • cu imprastietor de material antiderapant si lama (pentru sezonul rece)
 • aspiratoare stradale
 • imprastietoare material antiderapant – Bombelli
 • bene de 5.5 m³ si 18 m³
 • suprastructuri pentru spalat si stropit carosabil – productie proprie
 • lame pentru indepartarea zapezii montate pe autovehicule

In februarie 2014, Polaris M Holding semneaza cu Primaria orasului Bumbesti Jiu contractul de salubrizare pentru activitatile de colectare, transport si depozitare a deseurilor municipale.

Platforme subterane montate la Bumbesti Jiu

La inceputul lunii octombrie 2014, Polaris a implementat un nou sistem de colectare a deseurilor inplatforme subterane. Datorita acestei solutii moderne de colectare si gestionare a deseurilor menajere s-a renuntat la sistemul traditional in care containerele erau localizate la suprafata.

In Bumbesti Jiu, primele doua platforme subterane au fost montate si date in folosinta, urmand ca pana la sfarsitul lunii octombrie sistemul sa fie completat cu alte 6 platforme subterane. Investitia s-a ridicat la 120.000 euro si este suportata integral de compania Polaris M Holding.

Polaris a introdus acest sistem de colectare subterana la punctele de lucru din Targu Jiu si Mangalia, Bumbesti Jiu fiind cel de-al treilea punct de lucru care beneficiaza de acest tip de colectare si se numara astfel printre primele 10 localitati din Romania care utilizeaza acest sistem de platforme subterane.

In septembrie 2014, Polaris semneaza contractul cu Consiliul Judetean Timis pentru serviciul de salubrizare in care sunt incluse urmatoarele activitati:

 • operarea Statiei de transfer Timisoara si a centrelor de colectare Jimbolia, Deta si Faget de pe raza judetului Timis
 • transportul deseurilor de la Statia de transfer / Centrele de colectare la Depozitul de deseuri nepericuloase Ghizela

In 2016, Polaris semneaza contractul de salubrizare cu Primaria comunei Pestisani pentru urmatoarele activitati:

 • Colectare, transport si depozitare a deseurilor municipale
 • Colectare si transport deseuri inerte (rezultate din constructii si demolari)

Începand cu 1 ianuarie 2023, Polaris M Holding își extinde activitatea de salubrizare în comuna Costinești și în satul Schitu. Obligațiile contractuale includ: colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale și reciclabile, precum și al deșeurilor rezultate din construcții, provenite de la populație, agenți economici și instituții publice; salubrizarea stradală; deszăpezirea și combaterea poleiului; dezinfecția și deratizarea.

În momentul preluării serviciului de salubrizare în Costinești și Schitu, s-au înlocuit toate recipientele pentru colectarea deșeurilor reciclabile și reziduale din zona de case și de blocuri. Pubele galbene și negre au fost distribuite proprietarilor de gospodării din zona de case, iar în zona de blocuri au fost amplasate containere negre pentru colectarea deșeurilor reziduale și containere galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Începând cu data de 28 iunie 2023, Asocierea Polaris M Holding (Lider de asociere) – Urban Grup Environment SRL (asociat) operează în zona 2 Mureș, conform contractului de salubrizare încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intracomunitară “Ecolect Mureș”, pentru activitățile de colectare separată și transport separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare.

Zona 2 Mureş este alcătuită din municipiul Târgu Mureş și alte 18 unități administrativ-teritoriale: oraşul Miercurea Nirajului şi comunele Band, Pănet, Mădăraş, Sâncraiu de Mureş, Sântana de Mureş, Cristeşti, Ernei, Sângeorgiu de Mureş, Livezeni, Corunca, Glodeni, Gorneşti, Hodoşa, Vărgata, Eremitu, Bereni şi Măgherani.

Durata contractului este de 18 luni, începând din data de 27.06.2023.

Program de colectare deșeuri  Contact

Dispecerat salubrizare: 0241 548 600 / 549 030
Str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanta
Program relatii cu publicul
Luni – Vineri : 8 00 - 16 30
Plateste online
Pentru a utiliza aceasta metoda de plata, va rugam sa va creati un cont in sectiunea Plata online.