Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site. Politica de utilizare a cookie-urilor

Pasarele pietonale

Constructii metalice

Pasarela IAHT

La intrare in statiunea Mamaia, in zona Satul de Vacanta, este montata prima pasarela denumita Iaht, datorita structurii asemanatoare unei ambarcatiuni, amintind de prora si catargul unui iaht. Aceasta pasarela este alcatuita dintr-o structura metalica, cu un catarg inalt de 18 m si este dotata cu 2 platforme mobile pentru persoane cu dizabilitati motorii. Suprafata pietonala a pasarelei este realizata din lemn de esenta exotica pentru a sugera puntea unui iaht.

Dimensiunile acestei pasarele ajung la o:

  • Lungime - 33m
  • Latime - 3,5m
  • Inaltime catarg - 18m
  • Inaltime tablier - 7m

Pasarela NAVOD si PESCARUSI

Cea de-a doua pasarela, numita Navod si Pescarusi este amplasata in zona centrala a statiunii Mamaia, zona Cazino. Accesul pe aceasta pasarela se face prin intermediul a doua rampe inclinate in forma de melc si de sarpe. Desi nu are trepte, forma curbata a pasarelei permite accesul persoanelor cu dizabilitati motorii.

Aceasta pasarela are urmatoarele dimensiuni:

  • Lungime - 40m
  • Latime - 4,5m
  • Inaltime - 9,5m

Pasarela VAL RETRO

Cea de-a treia pasarela poarta numele Val Retro, este plasata in zona hotelului Rex si simuleaza creasta unui val inspumat. Accesul pe pasarela se face pe scari paralele cu bulevardul Mamaia. Si aceasta pasarela este dotata cu 2 platforme mobile permitand accesul persoanelor cu dizabilitati motorii.

Dimensiunile acestei pasarele sunt:

  • Lungime - 29m
  • Latime - 2,5m
  • Inaltime - 10m

Instalatii de transport pe cablu pentru persoane

Proiecte - Telegondole / telescaune

Ca element de noutate in productia noastra il reprezinta instalatiile de transport pe cablu pentru persoane, tip telescaun si telegondola, executate si montate atat in zona litorala, cat si montana, sub asistenta tehnica a firmei Doppelmayr, Austria, care este proiectantul general. In cadrul acestor proiecte, POLARIS M HOLDING realizeaza stalpii metalici de sustinere.

Telegondola Mamaia

Unul dintre cele mai importante proiecte il reprezinta "Telegondola" din statiunea Mamaia, inaugurata in iunie 2004. Aceasta este o instalatie complexa de transport pe cablu, destinata turistilor care doresc sa admire panorama statiunii Mamaia.

Echipamentele folosite sunt de ultima generatie in conformitate cu standardele internationale, gradul de siguranta fiind maxim. Telegondola are 2 statii de capat, prima in zona Perla, iar cea de-a doua in zona Cazino.

Datorita acestei telegondole, turistii au ocazia sa „pluteasca” pe deasupra statiunii Mamaia, timp de aproximativ sapte minute, la o inaltime maxima de 50 de metri.
Capacitatea unei gondole este de opt locuri, aceasta fiind inchisa, cu ventilatie naturala, cu protectie solara si puternic vitrata, pentru a asigura o vizibilitate foarte buna.

Telegondola Piatra Neamt

GONDOPERLA din Piatra Neamt este inaugurata in decembrie 2007.

Statia de pornire este in zona Gării Piatra - Neamt, traverseaza centrul orasului la o inaltime de aproape 50 de metri si
se opreste in Varful Muntelui Cozla (Cota 3 Coline).

La ultima statie a telegondolei, la Cota 3 Coline, pe turisti ii asteapta o partie artificiala, deservita de un telescaun modern.

Telescaun Piatra Neamt

Proiectul COZLA a fost inaugurat in luna septembrie 2007 si cuprinde, pe langa Telegondola, si Telescaunul de la Piatra-Neamt.
Telegondola coboara si urca versantul dinspre cartierul Darmanesti al muntelui Cozla, unde este amenajata si partia de schi.

Telegondola Sinaia

In 2007, in statiunea Sinaia s-a construit o moderna telegondola care are capacitatea de a transporta peste 1.700 de turisti in interval de o ora, in cabine de cate 8 persoane.
Telegondola din Sinaia porneste de la Cota 998 (din zona Taverna Sarbului) pana la Cota 1400 si parcurge traseul in 5 minute.

Telegondola Borsa

La inceputul anului 2009 s-au demarat lucrarile pentru construirea unei noi telegondole la Borsa, montarea acesteia s-a realizat pe partia olimpica din Borsa.

Telegondola deserveste partia pe o lungime de 2,3 km din cei 3,2 km, si are o capacitate de transport de 1.200 pasageri pe ora, in gondole de 8 locuri.
In timpul sezonului de iarna, telegondola ii va transporta pe schiori pe partie, iar vara va facilita vizitarea Parcului National Muntii Rodnei.

Un element de noutate in traseul telegondolei il reprezinta statia intermediara, care este singura de acest gen din tara, turistii putand sa opteze pentru schiatul doar de la jumatatea distantei. Astfel, aceasta statie intermediara permite schiul fractionat intre cele doua parţi ale partiei, zona de sus de la 1300 m altitudine pana la 1700 m, si zona inferioara, de la 900 la 1300 de metri altitudine. Sunt paliere diferite cu perioade diferite pentru schi si sunt utilizate diferentiat, chiar si atunci cand intreaga pista este inzapezita, mai ales datorita furtunilor ce pot aparea in partea de sus.

Str. Spiru Haret, nr. 2A,
Constanta
Program relatii cu publicul
Luni – Vineri : 8 00 - 16 30
Polaris
Impreuna pentru un oras curat