La Alba Iulia a inceput curatenia de primavara

La sfarsitul lunii martie s-a dat startul curateniei generale de primavara in municipiul Alba Iulia. Locuitorii orasului au fost invitati sa ia parte la actiunea de curatenie demarata de compania Polaris si Primaria Municipiului Alba Iulia.

Timp de o luna, Polaris a desfasurat operatiuni destinate curateniei urbane precum: razuitul rigolelor, maturatul si spalatul mecanizat pe arterele principalele, dar si stropitul si spalatul carosabilului si al trotuarelor. Pentru a salubriza si zonele inguste din oras (alei pietonale, parcari, strazile inguste dintre blocuri) unde utilajele de dimensiuni mari nu au acces, Polaris a actionat cu utilaje de dimensiuni mici de ultima generatie.

Pe toata durata campaniei de curatenie, locuitorii din Alba Iulia au avut posibilitatea de a se debarasa de deseurile vegetale rezultate in urma desfasurarii activitatii independente de curatare a spatiilor verzi (frunze, crengi uscate) din curtile proprii sau din fata blocului. Astfel, abonatii casnici si reprezentanti asociatiilor de proprietari au avut la dispozitie un numar de telefon de la dispeceratul Polaris prin care au putut solicita preluarea deseurilor vegetale, dar si a celor voluminoase (mobilier vechi etc.) din zonele indicate de locuitori.

De asemenea, tot in perioada campaniei de curatenie, toate containerele de pe domeniul public au fost spalate si dezinfectate folosind-se solutii ecologice.

Campania de curatenie s-a desfasurat conform unui plan bine delimitat si a fost impartita pe 3 zone:

In perioada 23-29 martie s-a actionat in Cetate, Tolstoi, precum si in cartierele Paclisa si Micesti.

Din 30 martie pana in 5 aprilie s-a intervenit in zona centrala a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos si Oarda de Sus.

Cea de-a treia etapa a cuprins perioada 6-11 aprilie si a acoperit cartierele Ampoi 1,2,3, Barabant si zona industriala.