Actiunea ”Sacul galben”- Arad a implinit 2 ani

Traim intr-o societate in care poluarea, lacunele in spiritul civic, dezinteresul fata de mediul inconjurator sunt elemente prezente in viata de zi cu zi, ne influenteaza negativ sanatatea si creaza prejudicii considerabile mediului inconjurator.

Firma Polaris vine in intampinarea acestei probleme, cu o solutie reala, cu proiectul „Sacul galben”. In anul 2012, firma Polaris a inceput implementarea colectarii separate la sursa prin demararea actiunii „Sacul galben”. Scopul acestei actiuni il reprezinta responsabilizarea si constientizarea populatiei fata de importanta protejarii mediului. Acesta reprezinta motivul principal pentru care acest proiect a fost demarat la toate punctele de lucru in care prestam activitatea de salubrizare: Constanta, Arad, Tg Jiu, Mangalia, Eforie, Navodari, Alba Iulia si jud Teleorman.

In luna martie 2014, Polaris a sarbatorit 2 ani de la demararea proiectului „Sacul galben” in municipiul Arad. Eficienta acestei actiuni a fost demonstrata prin rezultatele imbucuratoare obtinute pe parcursul celor 2 ani. Au fost distribuiti aproximativ 2 milioane de saci, iar procentul de recuperare s-a ridicat la 80%, mai exact 3.200 tone deseuri reciclabile colectate.

Procesul de implementare al colectarii separate nu a fost usor. Inca sunt prezente situatiile in care cetatenii depoziteaza in sacii galbeni deseuri municipale in locul deseurilor reciclabile. Insa aceste cazuri sunt depasite de cele pozitive, fapt ce ne demonstreaza ca actiunea „Sacul galben”este un succes in Arad.

Polaris-Arad a obtinut in anul 2013 Premiul de Excelenta in cadrul campaniei „Orasul Reciclarii”, pentru cea mai mare cantitate de deseuri colectata separat, dovada clara a implicarii cetatenilor aradeni in procesul colectarii separate a deseurilor reciclabile.