Premiul de Excelenta „ORASUL RECICLARII”

Polaris M Holding – Arad a obtinut in anul 2013 Premiul de Excelenta pentru cea mai mare cantitate de deseuri colectata selectiv, premiu acordat de catre firma Ecorom Ambalaje in cadrul campaniei „Orasul Reciclarii”.    
Campania s-a desfasurat in perioada 01.09.2012 - 31.03. 2013 si a fost organizata de EcoRom Ambalaje, compania care gestioneaza Punctul Verde in Romania, impreuna cu administratiile locale si Concesionarii sau Operatorii autorizati ai Serviciilor de salubrizare.

Pe durata celor 7 luni ale campaniei, operatorul autorizat Polaris M Holding a colectat selectiv de la populatie o cantitate totala de 719,614 tone deseuri reciclabile, insemnand o medie lunara de 102.802 tone.

Din cantitatea totala de deseuri reciclabile, colectata de catre Polaris, fac parte:

  • PET-urile - 269.318 tone;
  • folia color - 59.302 tone;
  • polipropilena de inalta densitate - 37.786 tone;
  • doze de aluminiu - 4.204 tone;
  • fier - 5.880 tone;
  • carton si hartie - 342.580 tone.

Media lunara a deseurilor colectate selectiv pe cap de locuitor, in municipiul Arad, a fost de 1.34 kg raportat la o populatie de 146.000 locuitori.
In data de 25 aprile 2013, in momentul realizarii bilantului campaniei, municipiului Arad i s-a acordat Premiul de Excelenta, categoria "CETATE", pentru cea mai mare cantitate de deseuri colectata selectiv de la populatie.

Premiul onoreaza municipalitatea si locuitorii ei, precum si operatorul autorizat de salubrizare din municipiul Arad, Polaris M Holding, in conditiile in care in capitolele de aderare la U.E. mediu, Romania si-a asumat diminuarea cantitatilor de deseuri depozitate la rampa ecologica cu 15%, precum si cresterea procentului de colectare selectiva a deseurilor reciclabile. 

Campania „Orasul Reciclarii” situeaza Aradul peste orase precum Cluj, Craiova, Brasov sau Sectoarele I si VI ale capitalei, care au intrat in aceasta competitie, demonstrand inca o data ca populatia Aradului a inteles mesajul companiei Polaris "Impreuna pentru un oras curat", precum si faptul ca un mediu ambiental curat este in beneficiul tuturor.