Utilajele Polaris M Holding, pregatite pentru deszapezire

Comandamentul de iarna din cadrul Polaris M Holding a fost activat inca de ieri seara, 25 februarie, ora 22:00. Utilajele de deszapezire, 9 sararite si 22 de lame, au fost scoase pe strazile din municipiul Constanta si au inceput sa actioneze pentru indepartarea zapezii si combaterea poleiului de pe principalele artere.

            Conform avertizarilor meteorologice, de cod galben de ninsori si temperaturi scazute, seara trecuta, incepand cu ora 22:00, utilajele Polaris M Holding au inceput sa imprastie material antiderapant. Pana in prezent, cele 9 sararite au imprastiat aproximativ 150 tone material antiderapant pe strazile principale si secundare din Constanta. De asemenea, 22 de pluguri (utilaje cu lama) se afla in principalele intersectii din oras, pregatite sa intervina cand situatia o va impune.

            Polaris M Holding a imprastiat material antiderapant pentru combaterea poleiului pornind din urmatoarele intersectii: Poarta 1, bd. Ferdinand - bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescarie, bd. Lapusneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Bratianu, sos. Mangaliei - bd. 1 Mai, bd. I.C. Bratianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu - Pod Cumpenei.

            Aproximativ 118 angajati Polaris M Holding, care indeparteaza manual zapada si poleiul, actioneaza in urmatoarele zone: intrari in unitatile sanitare, treceri de pietoni, institutii publice, in statiile de autobuz.

            La momentul emiterii acestui comunicat, se circula in conditii normale de iarna, fara ca traficul rutier si pietonal sa fie afectat, iar intreaga activitate de deszapezire este monitorizata permanent pentru  gestionarea operativa a eventualelor urgente cauzate de conditiile meteo nefavorabile.

           Conform programului de deszapezire aprobat de Primaria Municipiului Constanta, Polaris M Holding va interveni in functie de gradul de urgenta al  zonelor afectate de ninsoare, si anume: se va actiona mai intai in intersectiile principale, pante, arterele destinate traficului RATC, arterele pe care se afla obiective sociale si de interes public ( scoli, spitale etc), iar apoi se va interveni pe strazile secundare.

           Polaris M Holding si Primaria Constanta recomanda utilizarea cu precadere a mijloacelor de transport in comun si evitarea utilizarii  automobilelor personale in perioada conditiilor meteorologice critice. De asemenea, in perioadele cu ninsori abundente, detinatorii de autoturisme sunt rugati sa nu-si parcheze autoturismele la marginea drumului, astfel incat sa nu stanjeneasca accesul utilajelor de deszapezire, pluguit si combatere a poleiului.