Polaris M Holding, pusa in situatia de a modifica programul de colectare a deseurilor

Incepand cu data de 01.03.2018, compania Polaris M Holding Constanta anunta ca firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, isi scurteaz? programul de lucru, obligand în acelasi timp compania Polaris M Holding sa schimbe programul de colectare a deseurilor provenite de la cetateni, institutii publice ?i agenti economici.

In ultimele zile, in care s-a instalat cod portocaliu de temperaturi scazute, s-a înregistrat un decalaj in programul de colectarea a deseurilor, care nu a depins de compania Polaris, ci de modificarea programului de lucru aplicat de firma Tracon. Astfel, începand cu data 01.03.2018, si in mod special în zilelele de 3 ?i 4 martie, Polaris M Holding s-a regasit in imposibilitatea de a colecta integral deseurile de pe raza municipiului Constanta, deoarece nu a avut unde sa le depoziteze.

In urma modificarii programului de lucru, rampa ecologica nu mai functioneaza 24 h/ 24 h, astfel ?i programul de colectare a deseurilor, desf?surat de Polaris, sufera modificari, deoarece acesta depinde în totalitate de accesul la rampa ecologica Dedmi Ovidiu.

Noul program de lucru aplicat de firma Tracon este urmatorul:

Luni-Vineri - 7:30 - 17: 30;

Sambata  - 08:00 - 15:30;

Duminica - Inchis (la fel in orice zi legiferata ca nelucr?toare).

Pentru remedierea acestei probleme, Polaris M Holding a inaintat o adresa catre Primaria Municipiului Constanta, insa pana in prezent nu a primit niciun raspuns.

            Astfel, in ziua de duminica, cand rampa ecologica este inchisa, cantitatea de deseuri colectata ajunge la aproximativ 250 de tone, deseuri care raman neridicate pana a doua zi, cand platformele sunt deja supraincarcate. In aceste conditii, se poate observa cu usurinta ca noul program al firmei Tracon nu permite desfasurarea activitatii de colectarea a deseurilor în conditii optime.  Modificarea programului de lucru provoaca blocaje în colectarea deseurilor si afecteaza sanatatea populatiei, precum ?i imaginea orasului.

            In aceasta situatie, compania Polaris M Holding anunta cetatenii, agentii economici si institutiile publice ca activitatea de colectare a deseurilor se va realiza în functie de programul depozitarului si nu-si asuma responsabilitatea pentru viitoarele blocaje cauzate de scurtarea programului lucru al firmei Tracon.

de pe raza municipiului Constanta, deoarece nu a avut unde sa le depoziteze.