Polaris M Holding CONSTANTA a inceput distribuirea pubelelor galbene!

Colectarea selectiva incepe de acasa!

Aproximativ 30.000 de pubele galbene, destinate colectarii selective a deseurilor, vor fi distribuite gratuit, de catre Polaris, proprietarilor care locuiesc la case.

Incepand cu 18 august, Polaris a demarat programul de inlocuire a sacului galben cu pubela galbena. Astfel, fiecare gospodarie din oras va fi dotata cu o pubela galbena de 120 l, in care constantenii vor putea depune numai ambalaje necontaminate (care nu contin resturi alimentare) din hartie/ carton, plastic si metal provenite din gospodaria proprie.

In situatia in care angajatii Polaris nu reusesc sa distribuie toate pubelele planificate intr-o anumita zi, distribuirea va continua in ziua urmatoare.

Informam proprietarii gospodariilor, care nu vor fi gasiti acasa in momentul distriburii pubelelor, ca isi pot ridica pubela galbena pe baza actului de proprietate si a cartii de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2 A, Constanta, de luni-vineri, intre orele 08:00 - 14:00.

Persoanele care locuiesc in zona de case vor primi impreuna cu pubela galbena si un pliant informativ (un ghid pentru colectarea selectiva a deseurilor) in care se regasesc informatii despre tipurile de deseuri care se depoziteaza in pubela. De asemenea, in acest pliant este mentionata si ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbena va fi scoasa in fata portii si va fi ridicata in ziua mentionata pe pliant. Deseurile reciclabile vor fi colectate zilnic de catre o autospeciala destinata acestor tipuri de deseuri si apoi transportate la statia de sortare si reciclare unde vor fi resortate pe categorii si culori. In urma procesului de reciclare se obtin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum si alte materiale.

COLECTAREA SELECTIVA INCEPE, in primul rand, DE ACASA!

Va rugam sa nu amestecati deseurile menajere cu cele reciclabile. In pubela galbena se depoziteaza numai deseuri reciclabile din plastic, hartie/ carton si metal;

Presati / taiati/ striviti deseurile din ambalaje inainte de a le depune in pubela galbena, in acest mod se foloseste la maxim capacitatea pubelei;

Deseurile se biodegradeaza foarte greu, unele dintre ele nu se degradeaza niciodata. Colectam selectiv si astfel reducem cantitatea de deseuri care ajunge la groapa de gunoi si implicit ne protejam sanatatea si mediul inconjurator.

Este interzisa amestecarea deseurilor, abandonarea si depozitarea acestora in afara spatiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.