In Slobozia a inceput actiunea de colectare separata "Sacul galben"

Incepand cu data de 02.04.2015, compania Polaris M Holding în colaborare cu Primaria Municipiului Slobozia au demarat actiunea "Sacul galben", actiune ce vizeaza colectarea separata a deseurilor din gospodariilor individuale (zona de case).

Ce se depoziteaza in Sacul Galben?

In Sacul galben, populatia este rugata sa colecteze separat deseuri reciclabile de: hartie, carton, plastic (recipiente PET, ambalaje plastic, pungi de plastic etc), doze de aluminiu, cutii de conserve, cutii de lapte si suc etc. In schimbul sacilor plini cu deseuri reciclabile, populatia primeste gratuit de la Polaris alti saci galbeni. Cetatenii care nu colecteaza deseuri reciclabile in sacul galben nu vor primi la schimb alt sac, aceasta solutie urmareste cresterea responsabilizarii ecologice a cetatenilor, acestia fiind implicati direct in colectarea separata a deseurilor.

Cand se colecteaza Sacul Galben?

Sacul galben se va ridica o data la 2 saptamani în aceeasi zi cu colectarea deseurilor municipale de catre o autogunoiera special destinata acestui serviciu.

In Slobozia, colectarea deseurilor se face pe 2 fluxuri: fractia umeda si fractia uscata

Inca de la preluarea serviciului de salubrizare, Polaris a implementat in municipiul Slobozia, sistemul de colectare separata a deseurilor pe 2 fluxuri: fractia umeda (reprezentata de deseurile municipale) si fractia uscata (deseurile reciclabile). Containerele de culoare galbena si verde, in care se pot colecta deseurile reciclabile, sunt amplasate pe langa punctele de colectare deseuri muncipale de langa asociatiile de proprietari.

Ce a insemnat implementarea actiunii "Sacul galben"?

Actiunea "Sacul galben" a determinat crearea de noi locuri de munca, achizitionarea de noi utilaje destinate acestei activitati, rezultatul acesteia ducand la diminuarea cantitatii de deseuri depozitata la rampa ecologica si reintrarea in circuit a deseurilor reciclate.

Aceasta actiunea este inclusa in competitia "Orasul Reciclarii 2015", campanie ce beneficiaza de suportul Primariei Municipiului Slobozia, SC Eco Rom Ambalaje si Polaris M Holding.