Polaris a dat startul concursului "10 cu Felicitări pentru colectarea separată"

Polaris M Holding, alături de Primăria Municipiului Constanța şi Şcoală Gimnazială nr. 8 lansează, în perioada 15 - 31 ianuarie 2024, un concurs educațional cu tematică ecologică, ce se va desfăşura sub denumirea "10 cu Felicitări pentru colectarea separată".


Polaris a amplasat o ecoinsulă în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 8, unde elevii claselor pregătitoare şi ai claselor I-IV vor depune, timp de două săptămâni, deşeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic şi metal. Ecoinsula este prevăzută cu 4 compartimente, două pentru deşeuri de hârtie/carton şi două pentru plastic/metal şi deține un sistem de monitorizare a gradului de umplere a containerelor.

Ecoinsula cântăreşte deşeurile şi recunoaşte clasă care a făcut depunerea prin scanarea unui cod QR. Fiecare doamnă învățătoare va primi câte un card cu care va deschide ecoinsula, iar cardul va fi asociat cu clasa pe care o reprezintă.

Concursul se desfăşoară între cele 20 de clase primare, iar clasa care va colecta cea mai mare cantitate de deşeuri va fi recompensată cu o excursie la Destiny Park, Bucureşti.

Înainte de începerea concursului, o echipa de la Polaris M Holding a făcut instructajul elevilor cu privire la paşii necesari pentru colectarea deşeurilor într-un mod corect, iar la final elevii au primit flyere cu informații despre concurs şi procesul de colectarea separată.

Obiectivul acestui proiect este de a-i încuraja pe copii, si prin intermediul acestora şi pe părinți, să colecteze separat deşeurile reciclabile şi să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător prin participarea directă în procesul colectării separate. Numai în acest mod putem reintroduce în circuitul de producție o cantitatea cât mai mare de deşeurile reciclabile, astfel diminuându-se cantitatea de deşeuri depozitată la groapa de gunoi.

După finalizarea concursului, ecoinsula va fi mutată la o alta unitatea de învățământ din municipiul Constanța, în concurs fiind cooptate mai multe şcoli.