Grupa Mijlocie "Raze Marine" de la  Grădinița  PP nr.6  Constanța, a ajuns la stația de sortare

Ieri ne-au vizitat la stația de sortare și reciclare, preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de doamnele  educatoare Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național "Săptămâna Verde".

După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se tranformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație,  sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:

Albastru- pentru deșeuri de hârtie și carton.

Galben - pentru deșeuri de plastic și metal.

Verde - pentru deșeuri de sticlă.

Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor.