Elevii clasei a VII a, de la Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanța, în vizită la stația de sortare şi reciclare

În timpul vizitei, elevii au aflat ce se întâmplă cu deşeurile reciclabile după ce sunt colectate de la populație şi până când ajung la reciclatorul final. Primul pas şi cel mai important în procesul reciclării îl reprezintă colectarea separată a deşeurilor. Acest pas trebuie să înceapă de acasă şi să continue în orice loc ne aflăm.


Ce se întâmplă cu deşeurile pe care le colectezi separat? De la deşeu la resursă


Deşeurile colectate separat care ajung în stație de sortare sunt presortate, în primă fază, în funcție de volum. Deşeurile voluminoase din carton, lemn, plastic nu vor mai intra in stația de sortare, ci vor fi balotate direct şi trimise către reciclatorii finali. Restul deşeurilor reciclabile vor ajunge la banda de sortare unde are loc efectiv sortarea pe categorii, în functie de culoare şi material.


Folia don LDPE este singurul material care se reciclează în stația de sortare din Constanța. Produsele rezultate în urma reciclării foliei sunt granule de diferite culori, care ulterior vor fi folosite la fabricarea sacilor menajeri.

Deşeurile reciclabile pe care le producem zilnic sunt o resursă, nu sunt gunoi, şi prin colectare separate, ele pot fi reciclate şi transformate în materie primă pentru produse noi.


Mulțumim domnilor profesori Pădureanu Elena, Niță Daniela, Costescu Violeta şi Daniel Antonaru, precum şi elevilor de la Şcoala Gimanzială nr. 16 pentru vizită