Preşcolarii Grădiniței nr. 42 au făcut parada costumelor din materiale reciclabile

Curtea Gradiniței nr. 42 din Constanța s-a transformat într-un podium de modă pentru 70 de preşcolari. Aceştia au defilat în costume din materiale reciclabile pentru a ne atrage atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător. 

Părinții în colaborare cu copii au confecționat costume, deosebit de frumoase, din hârtie, carton, pungi de plastic, ziare, saci menajeri. Preşcolarii s-au costumat în personaje din basme sau de desene animate sau din basme. La finalul defilării, copiii au fost răsplătiți, pentru efortul lor, cu cadouri din partea firmei Polaris.

Înainte de a începe defilarea, cei 70 de  preşcolarii au învățat de la colegii noştri ce înseamnă colectarea separată, cât este de simplu să colectezi separat şi cât de importantă este reciclarea pentru sănătatea noastră şi a mediului înconjurător

Scopul nostru este ca, prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă şi în cadrul familiei şi al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebui să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-şi strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili

Mulțumim copiilor şi cadrelor didactice de la Gradinița nr. 42 pentru invitație şi apreciem dorința copiilor de a acumula cât mai multe informații despre procesul de gestionare a deşeurilor.