COMUNICAT DE PRESĂ

Am studiat cu atenție comunicatul remis presei de domnul Vergil Chițac, în cadrul căruia am regăsit dovezi scriptice clare care atestă că Primarul Constantei, încercând să acopere adevăratele intenții ale actualei administrații locale, folosește în mod incorect anumite date și împrejurări necorespunzătoare adevărului așa cum vom arata în cele ce urmează:

1. În ceea ce privește ajustarea tarifelor:

- cererea de ajustare a tarifelor a fost depusă în luna aprilie a anului 2022 și înregistrată la Primăria Constanța

- cererea de ajustare conține inclusiv date privitoare la pierderea financiară din balanță punctului de lucru Constanța care se ridică la suma de 26.852.328,74 lei

- fară a intra în detalii legale compexe, pe scurt, Legea 101/2006 a salubrității obligă autoritatea locala și conferă dreptul operatorului să-și recupereze integral cheltuielile de operare și să i se asigure autonomia financiară

- prima reacție a Primăriei, referitoare la cererea noastră, a venit după aproximativ doua luni, în data de 2 iunie 2022

- nici până în ziua de azi, de 5 luni, nu s-a studiat cererea noastră, ci în scopul tergiversării se invocă așteptarea unor puncte de vedere de la avocații primăriei

- de atunci și până azi inclusiv, nu există, în ceea ce privește cererea de ajustare, decât o atitudine concreta de tergiversare, în scopul bine definit de a se produce inevitabila decapitalizare a firmei Polaris, în mod evident contrar prevederilor legale amintite mai sus.

 În continuare vom arăta atitudinea oarecum corectă a primarului Constanței în ceea ce privește celeritatea cu care se supun aprobării ajustările de tarife ale operatorului de salubritate Tracon.

2. Cazul Tracon

- Tracon SRL înaintează cererea de ajustare a tarifului în data de 4.03.2022

- în data de 30.05.2022  (la două luni), Primarul Constanței inițiază HCLM 253/2022 în vederea ajustării tarifelor, și acestora li se aprobă o creștere de tarif de la 14 dolari/tona (65,45 de lei la cursul BNR din data ajustării), la tariful de 127,97 lei pe tonă. Un simplu calcul matematic arată că aceeași administrație, același Primar diligent inițiază în mare viteză, pe care o considerăm corectă, un proiect de HCLM care presupune dublarea tarifului operatorului de salubritate Tracon, depozit ecologic.

- pentru o bună informare a presei și a plătitorilor de taxe, aducem la cunostința publicului o informație care poate nu are nicio relevanță, dar totuși o facem cunoscută și anume tot în luna mai a anului 2022, același operator Tracon solicită și i se aprobă în județul Sibiu un tarif de 90 de lei pe tonă. Un nou calcul matematic arată că pentru orașul Constanța cetățenii trebuie să plătească cu 41% mai mult pe depozitarea deșeurilor decât cei din județul Sibiu (ex. HCL al comunei Cristian, județ Sibiu nr. 53/2022). Același Primar, dar dubla măsura din motive pe care parțial le cunoaștem, dar nu avem probe suficiente să le expunem publicului. Nu am văzut nicio zbatere a Primarului, niciun mesaj de forță împotriva Tracon, totul mergând ca uns. Nu am văzut nicio dezbatere în ședința Consiliului Local în care Primarul Chițac să invoce tot felul de acuzații la adresa Tracon, așa cum o face în cazul oricărei ședințe de consiliu când este în dezbatere o chestiune ce privește Polaris. Și toate acestea în contextul în care domnul Primar a inițiat un proiect HCLM aprobat ulterior, prin care orașul Constanta va plăti în plus, începând din iunie 2022, aprox 2,16 milioane euro/ an din bani publici, operatorului de salubritate depozit ecologic Tracon.

3. Pretinsul șantaj despre care vorbește domnul Primar

- este adevărat că în nenumărate rânduri i s-a comunicat domnului Primar de către reprezentați ai firmei Polaris, că viabilitatea economică a contractului  nu este asigurată, că Polaris așa cum reiese din documentele puse la dispoziția Primăriei de luni de zile suferă o pierdere gravă care amenință în mod nedrept integritatea financiară a firmei și că se vor lua măsuri legitime, care respectă și contractul și Legea în sensul optimizării costurilor, acțiune care să ducă la evitarea blocării totale a serviciului de salubritate.

- astfel noi colectăm, așa cum documentația de atribuire a contractului prevede, o dată pe zi în centru și la cel mult două zile în celelalte zone ale orașului. (art.13 alin.3 din Caietul de sarcini)

- ne întrebăm cum se poate vorbi de un șantaj în contextul în care Polaris respectă prevederile contractuale și îi prezintă Primarului situația financiară a contractului de salubrizare, așa cum de fapt reiese și din documentațiile depuse de noi la Primărie

- faptul că noi prestăm activitatea exact cum scrie în contract este dovedit și de Direcția de Sănătate Publică, ce a întreprins o acțiune de control în ceea ce privește modul de colectare a deșeurilor. Aceasta a emis în urma controlului, procesul verbal cu nr. 0045015/22.08.2022 care are ca și concluzie că "măsură de aplicare a OMS 119/2014, se va face după momentul găsirii unei soluții legale cu UAT Constanța."

- este de altfel legală abordarea echipei de control, în contextul în care orice modificare a contractului se face prin act adițional și nu unilateral de Primăria Constanța. Din 2014 de când a apărut Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119, Primăria nu a avut nicio inițiativă de modificare a contractului în sensul modificării frecvențelor de colectare.

- îi transmitem pe această cale domnului Primar, chiar dacă dânsul consideră că aceasta înseamnă șantaj, că vom continua să respectăm prevederile contractuale și legale, menținând frecvențele din contract, frecvențe ce se vor modifica de la 1 octombrie în sensul în care în toate zonele în afară celor centrale, deșeurile se vor ridica la 3 zile din platformele de colectare.

4. Mențiunea Primarului Vergil Chițac că în Năvodari sunt preturi mai mici decât în Constanța. Succinta comparație a cele mai importante tarife:

Denumirea activității

Tarife Constanța

Tarife Năvodari

Colectare deșeuri menajere

162,97

151,09

Măturat mecanizat

6,9 lei/1000 mp

11,42/1000 mp

Măturat manual

8,887 lei/1000 mp

18,51/1000 mp

Facem mențiunea că în cazul tarifului de colectare deșeuri menajere, acesta este mai mic la Năvodari decât cel de la Constanța, deoarece acest tarif conține componenta de transport până la depozitul de deșeuri, care în cazul Constanței este mai mult decât dublă față de Năvodari, ceea ce presupun un cost suplimentar de transport de aproximativ 50 de lei/tonă. Daca orașul Năvodari s-ar fi aflat la aceeași distanță de depozitul ecologic, tariful la Năvodari pentru colectare deșeuri menajere ar fi fost de 201 lei/tonă.

Încă o dată suntem suprinși de eludarea adevărului de către domnul Primar Chițac, care, deși are o expertiză cu tarifele din toate orașele din țară, expertiză care a fost anexată de noi cererii de ajustare și care arată că în prezent tarifele din Constanța sunt printre cele mai mici din țară, preferă să încerce pe căi ușor demontabile învinovățirea Polaris pentru situația actuală, în loc să-și asume atribuțiile de Primar, având în vedere că autoritatea deliberativă a Municipiului Constanța are competență exclusivă în ceea ce privește gestionarea și coordonarea serviciului de salubrizare a localității.

Raportat la faptul că Primarul Constanței crede că punerea în acord a contractului cu legislația actuală se face prin comunicate de presă nedrept acuzatoare, nu putem decât să ne îngrijorăm pentru viitorul salubrității orașului Constanța.

Cunoaștem retorica din campania electorală a domnului Primar Chițac care și-a construit toată campania în jurul ideii de demonizare a firmei Polaris și a prezentat în cadrul campaniei planul de destructurare a acestei firme, însă considerăm că toate aceste mesaje politice, mai ales că Polaris nu candidează la nimic, vor trebui să fie înlocuite de măsuri de punere a contractului de salubrizare în acord cu contextul legislativ și economic actual.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar vom continua să respectam Legea și contractul de delegare.