Inaugurare platforme subterane in municipiul Mangalia

Polaris M Holding si Primaria Municipiului Mangalia au inaugurat vineri, 23 mai, un nou sistem de colectare a deseurilor format din 40 de platforme subterane.

Initiativa a fost demarata la solicitarea Consiliului Local Municipal Mangalia si are drept scop modernizarea activitatii de gestiune a deseurilor.

Introducerea noului sistem european de colectare a deseurilor in platforme subterane reprezinta o solutie moderna de gestionare si colectare a deseurilor municipale si reciclabile. Astfel, noul sistem subteran de colectare a deseurilor il va inlocui pe cel traditional, unde containerele erau localizate la suprafata.

Valoarea acestei investitii se ridica la 500.000 euro si este suportata integral de catre firma de salubrizare Polaris M Holding.

Modalitatea de functionare a platformelor subterane consta in ridicarea containerelor, printr-o instalatie hidraulica, la nivelul solului. Fiecare platforma contine 4 containere, cu capacitate de 1,1 mc fiecare, doua pentru deseuri reciclabile si doua pentru deseuri menajere.

Datorita etansarii containerelor la o adancime de 1.80 m, acest sistem face posibila colectarea deseurilor in conditii salubre si de protejare a mediului inconjurator. Sistemul impiedica accesul persoanelor care rascolesc prin containere dupa materiale reciclabile, este ferit de prezenta rozatoarelor, a animalelor strazii, de vremea neprielenica, precum si de mirosul provenit de la deseuri.

Pe langa avantajele mentionate mai sus, sistemul beneficiaza de un design care se integreaza perfect in peisajul orasului.