Guvernul Romaniei introduce o noua taxa de mediu in valoare de 80 lei/ tona de deseu nepericulos

Incepand cu data de 01.01.2017, compania Polaris M Holding anunta ca este obligata sa majoreze tariful serviciului de salubrizare la toate punctele de lucru deoarece intra in vigoare legea nr. 384/2013 care instituie taxa de mediu in valoare de 80 de ron, aplicata pe tona de deseu inert si nepericulos depozitata la depozitul de deseuri nepericuloase.

Achitarea taxei de mediu este o obligatie legala, aplicata la nivel national tuturor cetatenilor, agentilor economici si institutiilor publice prin intermediul operatorilor de salubrizare. Procedura de aplicare a noii taxe este urmatoare: taxa de mediu va fi inclusa in tariful de salubrizare, operatorul de salubrizare colecteaza taxa, plateste operatorul depozitului de deseuri nepericuloase (taxa de depozitare plus taxa de mediu), pentru ca in final, depozitarul sa vireze integral taxa de mediu Administratiei Fondului de Mediu.

Introducerea taxei de mediu are drept consecinta majorarea tarifului de salubrizare fara ca Polaris sa obtina beneficii financiare in urma aplicarii acestei taxe.

Polaris asigura toti cetatenii ca singura calitate pe care-o detine in cadrul acestui demers este de simplu intermediar in incasarea unei taxe fiscale. Obiectivul final al aplicarii taxei il reprezinta virarea acesteia la Administratia Fondului de Mediu, prin intermediul careia se reintoarce, astfel, la Guvern, la initiatorul taxei.

De asemenea, compania Polaris asigura toti cetatenii de transparenta cu care se va aplica noul tarif de salubrizare si isi pune, in continuare, serviciile la dispozitia cetatenilor.