Utilajele de deszapezire si de ridicat deseurile actioneaza non-stop pe strazile din Constanta

25 de utilaje de deszapezire, 17 pluguri, 8 sararite, aproximativ 160 de angajati Polaris actioneaza pe strazile municipiului Constanta pentru indepartarea zapezii de pe arterele principale, inca de vineri, 06.01.2017. In prezent se circula in conditii de iarna, iar activitatea de deszapezire si de combatere a poleiului continua avand in vedere avertizarile meteorologice. In paralel cu activitatea de deszapezire, utilajele Polaris au inceput colectarea deseurilor municipale incepand cu data de 09.01.2017.
La ora transmiterii acestui comunicat se actioneaza cu utilaje  de deszapezire si cu operatori pe arterele destinate traficului RATC, artere de interes social si public: spitale, institutii publice, poduri, treceri de pietoni, intersectii, sensuri giratorii, pante.
Ca urmare a avertizarilor meteorologice, valabile in intervalul 10.01- 12.01.2017, utilajele Polaris s-au pregatit pentru un nou val de zapada inca din timpul noptii trecute. Zapada viscolita in noapte de 10.01.2017 a reusit sa zadarniceasca o mare parte din munca prestata in ultimele zile, angajatii Polaris fiind obligati sa intervina, din nou, cu utilajele de deszapezire in zonele in care actionasera cu o zi inainte.
Pe tot parcursul noptii, din data 10.01.2017, s-a imprastiat material antiderapant pentru combaterea poleiului si prevenirea formarii podurilor de gheata. Din cantitatea totala de material antiderapant pregatita pentru sezonul 2016-2017, si anume 6500 tone, pana in prezent s-au consumat aproximativ 2500 tone.
Subliniem ca deszapezirea pe strazile secundare se va realiza esalonat in functie de conditiile meteorologice si de degajarea zapezii de pe bulevarde si strazi principale.    
In aceasta perioada, in care s-a instalat cod rosu de viscol si ninsoare, rampa ecologica a fost inchisa, astfel compania Polaris s-a regasit in imposibilitatea de a colecta deseurile, neavand unde sa le depoziteze. In paralel cu desfasurarea activitatii de deszapezire, Polaris depune eforturi mari sa reintre in graficul normal de colectare a deseurilor.
Polaris M Holding asigura toti cetatenii ca lucreaza non-stop pentru a combate efectele celor doua episoade de ninsori, aflate sub cod rosu si, respectiv, portocaliu. Utilajele Polaris vor actiona continuu pana cand toata zapada va fi indepartata de pe domeniul public.