Sute de kg de deseuri colectate de voluntari de pe plaja din Mangalia

Sambata, 16 mai, incepand cu ora 10:00, Polaris M Holding impreuna cu Asociatia "Si eu pot", cu ajutorul elevilor de la Scoala Generala nr. 3, Colegiul Economic Mangalia si Liceul Tehnologic Ion Banescu, in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia au reluat startul campaniei de ecologizare a plajei Mangalia. Initial, actiunea de ecologizare a fost programata in data de 7 aprilie insa datorita conditiilor meteo nefavorabile aceasta a fost anulata.

Actiunea de ecologizare s-a desfasurat intre zona Farul din Mangalia si plaja Diana, din statiunea Saturn, iar locul de intalnire al voluntarilor a fost gabara din portul turistic Mangalia.

In cadrul acestei actiuni, Polaris a participat in calitate de voluntar, dar si de partener logistic, echipand toti voluntarii cu sepci, tricouri, saci si manusi de protectie. Dupa incheierea actiunii, sacii plini cu deseuri au fost colectati de catre o autogunoiera si transportati la statia de sortare in vederea reciclarii, unde a avut loc separarea deseurilor pe categorii si culori.

"Responsabilitatea fata de mediu reprezinta pilonul pe care se sprijina activitatea companiei Polaris. Acest tip de manifestare ecologica, devenita traditie la toate punctele noastre de lucru, ne-a oferit oportunitatea de a colabora impreuna cu cetatenii si a de a aduce valoare mediului in care ne desfasuram activitatea. Ne dorim sa gasim solutii impreuna cu cetatenii la problemele de mediu pe care le intampinam", au declarat reprezentantii Polaris.

Prin aceasta actiune ecologica, elevii au avut posibilitatea de a experimenta o activitate extrascolara care sprijina protejarea mediului inconjurator. Elevii, alaturi de cadrele didactice si de Polaris au ecologizat aceasta zona pentru a demonstra ca un mediu curat si sanatos se poate mentine prin implicare personala.

Cantitatea de deseuri colectata a ajuns la peste jumatate de tona, din care fractia de deseuri reciclabile a atins un procent de 80%. Aceste procent demonstreaza efectul pozitiv pe care acest tip de actiuni il au asupra mediului.