3 ani de Sacul galben in Arad

Cand a fost implementat Sacul galben in Arad?

Anul 2012 a reprezentat debutul actiunii de colectare separata "Sacul galben" in Arad. Polaris M Holding impreuna cu Primaria Municipiului Arad au initiat aceasta actiune avand ca principal obiectiv responsabilizarea si familiarizarea populatia cu privire la conceptul de colectare separata a deseurilor si de protejarea a mediului inconjurator.

Succesul inregistrat de actiunea Sacul galben, care a implinit 3 ani anul acesta, este demonstrat prin cresterea anuala a cantitatilor de deseuri reciclabile depozitate in sacul galben de catre populatia care locuieste in zona de case.

Numarul de saci galbeni distribuiti lunar in Arad ajunge la 80.000 /luna, iar media deseului colectat separat la sursa a ajuns in anul 2015 la  170 de tone /luna. Rata medie a reciclarii deseurilor selectate este de peste 60% din cantitatea colectata, in timp ce procentul sacilor recuperati din cei distribuiti cetatenilor depaseste 80 de procente.

De ce trebuie sa depozitam deseurile reciclabile in Sacul galben si in containerele pentru colectarea separata?

Daca in zona de case, deseurile reciclabile se pot depozita in Sacul galben, pentru zona de blocuri, Polaris a amplasat, langa sau in interiorul platformelor pentru colectare deseuri municipale, containere pentru colectare separata de tip iglu sau de 1,1 mc.

Responsabilitatea noastra fata de mediu nu se termina in momentul in care aruncam un deseu la gunoi, ci in momentul in care incepem sa colectam separat deseurile reciclabile, acesta reprezentand aportul real in protejarea mediului inconjurator. Noi toti suntem raspunzatori pentru poluarea mediului inconjurator, din acest motiv suntem obligati sa luam masuri pentru a preveni generarea de deseuri si a stopa efectele nocive pe care deseurile colectate "in amestec"sau aruncate la intamplare le au asupra mediului.

Ce se depoziteaza in sacul galben?

In Sacul galben se depoziteaza deseuri reciclabile:

  • hartie, carton; (punem simboluri)
  • plastic (recipiente PET, ambalaje plastic, pungi de plastic etc); (punem simboluri)
  • doze de aluminiu, cutii de conserve, cutii de lapte si suc etc. (punem simboluri)
  • ( semn de atentionare) In schimbul sacilor plini cu deseuri reciclabile, populatia primeste gratuit de la Polaris alti saci galbeni. Cetatenii care nu colecteaza deseuri reciclabile in sacul galben nu vor primi la schimb alt sac.

Nu se depoziteaza in Sacul galben:

  • Geamuri, oglinzi, cioburi; (punem simboluri si le taiem cu o linie)
  • Deseuri vegetale, alimentare; (punem simboluri si le taiem cu o linie)
  • Deseuri de constructii. (punem simboluri si le taiem cu o linie).

Populatia aradeana a inteles conceptul de colectare separata a deseurilor

Conform statisticilor, aproximativ 80% din populatia aradeana a inteles conceptul de colectare separata a deseurilor, insa exista si un procent mai scazut din populatie care nu se aliniaza acestui concept, ci din contra, nu depoziteaza in Sacul galben deseuri reciclabile sau pur si simplu, sacii sunt vandalizati pentru a se fura  Pet-ul.

Pentru mai multe informatii accesati urmatorul link : http://www.aradon.ro/sacul-galben-a-implinit-3-ani/1529942

http://www.vestic.ro/articol_44414/--sacul-galben-la-trei-ani-.html