Responsabil fata de mediu - Campanie de promovare a unui comportament prietenos fata de mediu

Sub sloganul "Responsabil fata de mediu!", Polaris M Holding impreuna cu Primaria Municipiului Slobozia si Agentia pentru Protectia Mediului au invitat cetatenii municipiului Slobozia la o plimbare cu bicicleta prin oras pentru a celebra Ziua Mondiala a Mediului. Evenimentul s-a desfasurat vineri, 5 iunie, incepand cu ora 16:30, iar punctul de pornire al traseului a fost Stadionul 1 Mai.

Cetatenii au fost invitati sa se alature organizatorilor si sa renunte la mersul cu masina in favoarea mersului cu bicicleta sau cu rolele, aducandu-si astfel aportul individual la un mediu mai putin poluant. Startul traseului s-a dat de la Stadionul 1 Mai si a continuat pe bulevardele Matei Basarab si Cosminului, iar linia de finis a fost Piata Unirii (parcare hotel Select).

Cetatenii care au dorit sa ia parte la acest eveniment au fost asteptati sa vina cu bicicleta proprie sau cu rolele. Toate bicicletele au fost decorate cu baloane, iar participantii la actiune au purtat sepci si tricouri de culoare alba inscriptionate cu sloganul campaniei "Responsabil fata de mediu!".

Prin aceasta actiune, organizatorii au militat impotriva poluarii cauzata de un exces de utilizare a autovehiculelor in detrimentul altor solutii mult mai sanatoase pentru mediu si sanatate, precum mersul cu bicicleta sau pe jos.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului reprezinta o ocazie de a reflecta asupra impactului negativ pe care activitatile umane le au asupra mediului. Gesturi iresponsabile, care ar putea fi evitate cu usurinta, precum aruncarea unor deseuri la intamplare sau subtituirea bicicletei cu masina fac parte din realitatea zilnica, insa aceste activitati ne fac rau tot noua, afectand mediul inconjurator, dar si sanatatea noastra.