Utilajele de deszapezire, pregatite sa intervina in municipiul Constanta

Incepand cu data de 15.01.2016, comandamentul de iarna, din cadrul companiei Polaris M Holding, este pregatit sa preintampine situatiile de urgenta, provocate de aparitia unui nou val de zapada, pe strazile municipiului Constanta.

In prezent, circulatia se desfasoara normal, in conditii de iarna, fara ca traficul rutier si pietonal sa fie afectat. Sunt pregatite sa intervina, in orice moment, urmatoarele utilaje de deszapezire: 8 sararite (dotate cu echipamente pentru imprastiat material antiderapant), 21 de pluguri, 50 de utilaje (buldo excavatoare si wole) care vor inlatura zapada din intersectii, in cazul in care stratul de zapada depaseste 15 cm; utilaje multifunctionale de dimensiuni mici ce pot fi echipate cu pluguri si imprastietoare de material antiderapant ce vor actiona in zone inguste, precum zona peninsulatra, stradute etc.

Utilajele de deszapezire vor actiona cu prioritate in intersectii, sensuri giratorii, pante, artere principale, institutii publice. Dupa finalizarea acestor zone, utilajele vor fi impartite pe cartiere si strazi secundare. In plus, cei 80 de  muncitori care indeparteaza manual zapada si poleiul  vor actiona in urmatoarele zone: intrari in unitati sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unitati de invatamant, institutii publice etc.

Stocul de material antiderapant, estimat pentru sezonul rece 2015 - 2016, ajunge la 6000 tone (nisip si clorura de sodiu). Cantitatile de material antiderapant utilizate pentru combaterea zapezii si poleiului se pot suplimenta in functie de conditiilor meteorologice, astfel incat activitatea sa se desfasoare in conditii optime.

In perioadele cu ninsori abundente, cetatenii sunt rugati sa utilizeze mijloacele de transport in comun in defavoarea autoturismelor proprii, iar daca situatiile de urgenta impun utilizarea autoturismelor, acestia sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile pe marginea drumului pentru a nu ingreuna interventia utilajelor de deszapezire. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa evite parcarea in apropierea copacilor, pentru a evita riscul de prabusire al acestora.