Polaris M Holding a colectat aproximativ 180 tone de deseuri in campania `Curatam Constanta Noastra`

Pe toata durata lunii aprilie, Polaris M Holding asigura servicii de salubrizare, in regim de voluntariat, in cadrul campaniei "Curatam Constanta Noastra", initiata de Primaria Municipiului Constanta, in zone care nu sunt incluse in programul de lucru platit pentru colectarea si transportul deseurilor.

In cadrul campaniei de responsabilizare civica privind protejarea mediului, Polaris M Holding si-a intensificat activitatile de salubrizare: utilajele actioneaza 24 h din 24 h, numarul de echipaje s-a suplimentat, s-a prelungit programul de lucru al angajatilor, astfel incat zonele suplimentare, prevazute in programul de curatenie "Curatam Constanta Noastra", sa fie salubrizate in totalitate.

La 12 zile de la demararea campaniei de curatenie generala, Polaris M Holding a salubrizat o parte din zonele cuprinse in programul de curatenie, iar cantitatea de deseuri colectata a ajuns la aproximativ 180 tone. Printre zonele in care s-a intervenit, pana in prezent, mentionam: zona din spatele spitalului CFR (zona Garii); zona Tomis III si statiunea Mamaia, in spatele clubului Bellagio; zona Gara - Str. Fundatura 1 Mai si stadionul Portul;  Intrarea Petrolului, cartier Tomis III, Restaurant Zorile - Plaja Modern; strada Unirii, bulevard Mamaia - Garda de Mediu, str. Caragiale - Cimitir Central; zona Poarta 5, Sos. Mangaliei, fata bl. SM 6; zona Pod 3-300, Pod Doraly - Soseauna Mangalia; str. Tunelului, str. Stanjeneilor, zona din spatele scolii 16 - Zona Abator; str. Nicolae Filimon si parcul Tabacarie - Biserica Sf. Mina;  Interioara 3 si str. Industriala; statiunea Mamaia si Faleza Nord, BM-uri; zona Soveja, km 4-5- str. Arcului, str. Progresului si Sos. Mangaliei;  zona Palas, str. Muntii Tatra, fost Spital C.F.R. si str. Prieteniei, bl.K1;  bd. Mamaia - Parcul Tabacarie; str. Tulcei, Scoala 36; in zona Palas- str. Ialomita; revenire stadionul Portul, bd. 1 Mai; statiunea Mamaia, zona Aqua Magic, hotel Piccadilly si Aleea Universitatii, str. Alexandru Gherghel; Str. Cincinat Pavelescu - cartier Medeea; str. Medeea - sub pod IPMC; statiunea Mamaia, hotelurile: Orfeu, Dorna, Modern, Olt, Central, Danubius, Amiral, Lido.

In anumite zone, deseurile s-au extins pe suprafete foarte mari, astfel incat Polaris M Holding a fost obligata sa intervina mai multe zile la rand pentru a finaliza salubrizarea integrala a acestor suprafete. Deseurile colectate din zonele igienizate sunt rezultatul nepasarii anumitor cetateni care arunca deseurile la intamplare, in loc sa le depoziteze in locuri special amenajate. Din pacate, acest tip de comportament este unul nociv atat pentru societatea in care traim, cat si pentru mediul inconjurator.

"Curatam Constanta Noastra" este o campanie de responsabilizare civica fata de mediul inconjurator prin intermediul careia locuitorii municipiului Constanta sunt invitati sa participe la curatenia orasului in care locuiesc in aceeasi calitate in care activeaza si compania de salubrizare Polaris M Holding, de simplu voluntar. Astfel, toti locuitorii sunt invitati sa desfasoare actiuni de igienizare in fata blocului sau in fata curtii unde locuiesc, iar in situatia in care au nevoie de sprijin logistic, Polaris M Holding le pune la dispozitie serviciul de colectare a deseurilor pe care le-au adunat in cadrul acestei campanii.