Polaris M Holding premiaza elevii participanti la concursul de compuneri pe teme ecologice

Miercuri, 24 mai a.c., la ora 12:00, Polaris M Holding va premia elevii clasei a III a, de la Scoala Gimnaziala "Sf. Andrei" din Slobozia,  participanti ai concursului de compuneri pe teme ecologice. Concursul de compuneri si vizita pe care  elevii o vor efectua la statia de sortare si reciclare din municipiul Constanta se vor desfasura in perioada 15-26 mai si fac parte din campania de educatie ecologica, desfasurata sub sloganul  "Deseurile reciclabile te inspira".

Concursul s-a desfasurat in perioada 15 -19 mai, in cadrul programului national "Scoala Altfel", si a avut ca tema redactarea unei compuneri pe teme ecologice. Inainte de concurs, toti elevii au participat la ore de educatie ecologica si au fost indrumati de catre cadrul didactic in alegerea unei teme bazate pe protejarea mediului.

Prin intermediul campaniei de educatie ecologica "Deseurile reciclabile te inspira", elevii au avut posibilitatea sa imbine teoria cu practica. Campania se desfasoara in doua etape: in  prima etapa, elevii au asimilat informatii despre protejarea mediului, despre colectarea separata a deseurilor si au aplicat aceste informatii prin intermediul unei compuneri pe teme ecologice. In cadrul celei de-a doua etape, elevii vor vizita statia de sortare si reciclare din municipiul Constanta, unde vor putea asista la procesul de sortare si reciclare a deseurilor.

 Obiectivele acestei campanii sunt: educarea si cresterea gradului de constientizare a elevilor in directia protejarii mediului inconjurator, intelegerea rolului pe care elevii il au in protejarea mediului si incurajarea  adoptarii unui comportament responsabil fata de mediu. De asemenea, ne dorim sa atragem atentia asupra rolului important pe care il au de indeplinit parintii si cadrele scolare in formarea obiceiului in randul elevilor de a depune separat materialele reciclabile, indiferent de locul in care acestia se afla: acasa, la scoala sau pe strada.

Eforturile tuturor elevilor care au redactat compuneri pe teme ecologice vor fi rasplatite cu premii, insa departajarea locurilor I, II si III se va face in functie de urmatoarele criterii: creativitate si gradul de intelegere a tematicii abordate.

Premiile vor fi oferite de compania de salubrizare Polaris M Holding si constau in: rucsacuri, puzzle-uri cu tematica inspirata din colectarea separata a deseurilor si dulciuri. In plus, locul I va primi o tableta, iar locurile II si III, cate un puzzle.