COMUNICAT DE PRESA referitor la activitatea de deszapezire din sezonul de iarna 2016/2017

In cursul lunii ianuarie, in urma ninsorilor abundente de "Cod Rosu" si "Cod Galben" care au avut loc in municipiul Constanta, firma Polaris M Holding a actionat conform contractului, pluguind zapada si imprastiind material antiderapant in program non-stop pe perioada ninsorilor si a zilelor care au urmat acestora pe cele 109 strazi din programul de deszapezire prevazut in contractul nr. 70717/09.05.2008, dintre societatea noastra si Consiliul Local al Municipiului Constanta.

Pe toate aceste strazi si bulevarde s-a circulat fara intrerupere, fara exceptie, pe toata perioada conditiilor meteorologice extreme.

De asemenea s-a intervenit pentru degajarea manuala a zapezii si a ghetii din statiile de transport in comun, dar si pentru incarcarea si transportul in afara orasului a unei cantitati de aproape 40.000 de tone de zapada.
realizata

Vrem sa aducem la cunostinta opiniei publice ca Primaria Municipiului Constanta  a comandat lucrari de deszapezire si combatere a poleiului pentru cele 109 strazi prevazute in contractul de salubrizare. Trama municipiului Constanta cuprinde un total de 664 strazi, din care 555 nu sunt prevazute in contractul de salubrizare incheiat cu Polaris M Holding. Cu toate acestea Polaris M Holding a intervenit cu utilaje pentru indepartarea stratului mare de zapada si pe strazi care nu sunt incluse in programul de deszapezire, interventie realizata in urma unei decizii care a avut la baza considerente civice si de sprijinire a populatiei afectate.

De asemenea, din aceleasi considerente am intervenit pentru degajarea zapezii din incinta Spitalului Judetean de Urgenta si din incinta altor institutii publice din Constanta, asigurand astfel buna functionare a acestor institutii in interesul cetatenilor orasului Constanta. 

Subliniem ca aceste operatiuni de degajare a zapezii de pe strazile care nu au fost incluse in programul de deszapezire, au fost efectuate fara a fi incluse in situatia de plata aferenta serviciului de deszapezire. 

Polaris M Holding a asistat celelalte companii de servicii publice, facilitand astfel interventia echipelor ENEL care lucrau la repunerea in functiune a sistemului de alimentare cu energie electrica afectat de ninsoare. 

Am facut acest lucru din respect pentru cetatenii platitori de taxe ai orasului Constanta, parteneri ai firmei noastre de peste 18 ani si care se aflau in imposibilitatea de a mai iesi de pe strazile secundare fiind afectati de conditiile meteorologice extreme. 


Reiteram ideea ca in contractul de salubrizare sunt prevazute numai 109 strazi din totalul de 664 strazi cate are Constanta, astfel incat Primaria Municipiului Constanta nu putea comanda deszapezirea unui numar mai mare de strazi in afara celor 109 prevazute in contract.

Suntem dispusi ca la solicitarea Primariei sa ne dotam pentru sezonul urmator de iarna cu un numar suficient de utilaje cu care sa asiguram deszapezirea integrala a orasului. Aceasta solicitare se poate materializa doar prin incheierea unui act aditional la contractul existent dintre Primaria Municipiul Constanta si Polaris M Holding care sa justifice angajarea unor investitii foarte mari din partea societatii noastre, astfel incat in cazul unor situatii similare, toti platitorii de taxe ai orasului Constanta sa primeasca un serviciu de deszapezire si combatere a poleiului pe toate strazile care compun trama stradala a orasului. Noi suntem dispusi sa semnam un act aditional in acest sens, care insa trebuie semnat cu minim 6 luni inainte de inceperea sezonului de iarna 2017/2018, astfel incat sa avem timp sa achizitionam utilajele necesare deszapezirii integrale a municipiului Constanta. 

Este demonstrat ca schimbarile climatice la nivel mondial au inceput sa produca efecte si sa creeze manifestari extreme pe timpul iernii. Noi suntem pregatiti sa ne adaptam noilor conditii climatice, venind in intampinarea acestora cu investitii care sa creasca gradul de confort al cetatenilor.

Polaris M Holding este si va fi in permanenta un partener dispus sa investeasca in serviciul de salubrizare si deszapezire a orasului Constanta, atata timp cat echilibrul contractual se mentine, conform prevederilor legale in vigoare.