Polaris M Holding continua amplasarea containerelor galbene pentru deseuri reciclabile.

Aproximativ 300 de recipiente pentru colectarea materialelor reciclabile au fost deja amplasate la platformele din zonele Faleza Nord, Tomis 1, Tomis 2, Tomis 3, Tomis Nord și Casa de Cultura. Suplimentarea numarului de containere se realizeaza etapizat iar in perioada urmatoare vor fi amplasate alte 600 de containere la punctele de colectare a deseurilor din toate cartierele.
In containerul galben (1,1 mc), cetatenii  pot depune deseuri din plastic, metal si hartie.
Colectarea selectiva incepe in primul rand de acasa.
Cum colectam separat deseurile?

1. Colectati separat deseurile menajere de cele reciclabile.
Depozitati deseurile reciclabile din plastic, metal si hartie intr-o punga sau sac de gunoi de dimensiuni potrivite pentru ca punga/ sacul sa incapa prin gura containerului.
2. Pliati ambalajele inainte de a le depozita pentru a ocupa cat mai putin spatiu.
3. Aruncati sacul/ punga cu deseuri reciclabile in containerul galben etichetat cu informatii despre colectarea separata.

In orasul Constanta se pot colecta deseuri reciclabile in: recipiente de tip iglu, in platforme modulare pentru colectare selectiva si in containerul de culoarea galbena.
Colectarea deseurilor reciclabile se realizeaza zilnic de catre angajatii Polaris, iar transportul deseurilor se realizeaza cu autospeciale pe care este inscriptionata denumirea "RECICLARE’’. Deseurile sunt transportate la statia de sortare si reciclare, unde vor fi resortate pe categorii si culori.
In urma procesului de reciclare se obtin produse noi: folii de plastic, saci menajeri, precum si alte materiale.

!!!Va rugam sa NU depozitati sacii cu deseuri langa containere!