Constantenii s-au debarasat de peste 5 tone de deseuri

Companiile Polaris M Holding si Gremlin au organizat in perioada 11 - 12 aprilie, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), sub sloganul "Hai sa facem impreuna curatenia de primavara!"

Desfasurare campanie

Campania si-a propus sa vina in intampinarea constantenilor cu modalitati la indemana de a se debarasa de aparatura electrica si electronica uzata. Astfel, in cele doua zile de campanie populatia a fost asteptata la cele 5 centre de colectare pentru a preda echipamentele electrice si electronice vechi sau uzate. In plus, pentru deseurile voluminoase sau grele (frigidere, masini de spalat, aragazuri, etc.), cetatenii au avut la dispozitie numarul de telefon 0757.777.097 pentru a solicita preluarea gratuita direct de la domiciliu.

Organizare tombola

Pentru a recompensa initiativa celor ce aleg sa se debaraseze in mod responsabil de deseurile de echipamente electrice si electronice, organizatorii au oferit tuturor participantilor cate o matura, drept premiu instant, precum si un bilet la tombola. In cea de-a doua zi a campaniei, in data de 12 aprilie, ora 17:00, a avut loc acordarea premiilor prin tragere la sorti, la centrul de colectare din str. I.C. Bratianu, zona Cora. Astfel, toti cetatenii au avut sanse egale de a castiga premii precum un aspirator de mana, un mop cu aburi, un aspirator fara sac sau marele premiu al campaniei, o sedinta de curatenie profesionala la domiciliu.

Castigatorii tombolei

Premiile oferite de organizatori, prin tragere la sorti, i-au facut fericiti pe urmatorii deponenti:

  • Naidin Anca Mihaela - Aspirator de mana;
  • Rancichi Mircea - Mop cu aburi;
  • Grigore Sorin Andrei - Aspirator fara sac;
  • Caraman Sirma - Sedinta de curatenie profesionala la domiciliu.

Centre de colectare

In municipiul Constanta functioneaza in permanenta cinci centre de colectare a deseurilor provenind din echipamente electrice si electronice. Constantenii se pot debarasa de echipamentele electrice si electronice uzate la urmatoarele adrese: Sos. Mangaliei - zona Complexului Comercial Billa, str. Adamclisi - zona complexului Brotacei, str. Cismelei - intrarea spre Scoala nr. 29, str. I.C. Bratianu - zona Complexului Cora, str. Unirii - Zona Complex Adivin.

Rezultatul campaniei

In cadrul actiunii accentul a fost pus pe constientizarea cetatenilor asupra necesitatii colectarii separate a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Cele 5.217 kg de deseuri colectate pe durata celor doua zile au demonstrat ca mesajul acestei campanii si-a atins tinta si ca populatia a inteles ca un comportament responsabil fata de mediu presupune colectarea in vederea reciclarii a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Acţiunea desfasurata sub sloganul "Hai sa facem impreuna curatenia de primavara!" a beneficiat de sprijinul Primariei Municipiului Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al organizatiilor colective Ecopoint si Recobat.