Polaris a colectat peste 1 tona de deseuri in Ziua Nationala a Curateniei "Let`s do it, Danube!"

Continuand traditia, compania Polaris M Holding a sustinut duminica, 29 iunie, Ziua Nationala a Curateniei, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv. Actiunea de ecologizare face parte din proiectul "Let`s do it, Danube!" si s-a desfasurat pe marginea lacului Tabacarie, intre zonele Biserica Sf. Mina si statia de epurare de la intrare in statiunea Mamaia. Voluntarii care au ales sa ia parte la aceasta actiune s-au putut inscrie pe website-ul "Let`s do it, Romania!", zona Constanta: http://www.letsdoitromania.ro/harta-puncte-inregistrare/constanta.

Compania Polaris a avut o dubla implicare in aceasta actiune de ecologizare participand in calitate de voluntar si de partener logistic. Rolul de partener logistic a prespus preluare sacilor cu deseuri din zonele indicate de organizatori si echiparea voluntarilor cu manusi, saci si tricouri. In acest an, compania Polaris a participat in mod activ la aceasta actiune de curatenie prin prezenta personalului de la birou. Acestia s-au echipat si s-au alaturat celorlalti voluntari in ecologizarea arealului natural de pe malul lacului Tabacarie, areal in care compania Polaris nu presteaza activitatea de salubrizator.

Dupa colectare, sacii cu deseuri au fost transportati la statia de sortare pentru a se realiza separarea acestora pe categorii. Deseurile reciclabile (plastic, hartie) vor fi valorificate, iar fractia de deseuri nereciclabile a fost transportata la rampa ecologica.

In cadrul acestei actiuni, accentul s-a pus pe promovarea unui comportament responsabil fata de mediu si a reprezentat un exemplu de civism din partea angajatilor companiei Polaris si a cetatenilor constanteni. Cele 1.2 tone de deseuri menajere colectate, din care fractia de deseuri recicabile a ajuns la un procent de 80%, ne-au demonstrat ca mesajul acestei actiuni si-a atins tinta si ca populatia a inteles ca pentru a trai intr-un mediu sanatos si curat este nevoie de implicare individuala.