Polaris a colectat aproximativ 60 tone de deseuri de pe terenul de rugby din cadrul Bazei Sportive "Badea Cartan"

Polaris a colectat aproximativ 60 tone de deseuri de pe terenul de rugby din cadrul Bazei Sportive "Badea Cartan"

Sambata, 09 aprilie, incepand cu ora 09:00, Polaris M Holding alaturi de Asociatia Judeteana de Rugby Constanta, Directia Judeteana de Tineret si Sport Constanta si Rugby Club Judetean "Farul"Constanta, au demarat o ampla actiune de ecologizare a terenului de rugby din cadrul Bazei Sportive "Badea Cartan". La aceasta actiune au luat parte, in calitate de voluntari, aproximativ 140 de tineri sportivi din cadrul cluburilor de rugby din judetul Constanta: ACS Tomitanii Constanta, Victoria Cumpana, Callatis Mangalia, Mihail Kogalniceanu, LPS Constanta.

Startul actiunii de ecologizare s-a dat dimineata si s-a incheiat in jurul orei 17:00, dupa ce voluntarii si angajatii Polaris au finalizat ecologizarea terenului de rugby.
Actiunea de ecologizare a reprezentat prima etapa in planul de reconditionare a terenului de rugby, unde sportivii vor avea posibilitatea sa-si desfasoare antrenamentele. In municipiul Constanta sunt numai 2 terenuri de rugby practicabile pe care se pot desfasura meciuri: stadionul clubului Farul "Mihail Naca" si terenul "Cleopatra". Punerea in functiune a acestui teren de rugby este foarte important deoarece de acest teren vor beneficia atat elevii Liceului cu Progam Sportiv "Nicolae Rotaru", precum si celelalte cluburi sportive din oras.

"Prin intermediul acestei actiuni de ecologizare am avut posibilitatea de a ne implica in doua domenii pe care Polaris le-a sustinut de-a lungul timpului: mediul inconjurator si sportul, ambele reprezinta cheia unui stil de viata sanatos. Prin natura activitatii pe care o prestam, respectul pentru mediul inconjurator a devenit parte integranta din activitatea noastra zilnica, iar sportul reprezinta, de asemenea, un factor esential in mentinerea unui stil de viata sanatos", au declarat reprezentantii Polaris.


In cadrul acestei actiuni, Polaris a participat in calitate de voluntar, partener logistic si a echipat voluntarii cu saci pentru colectarea deseurilor, manusi si tricouri.
Datorita cantitatii foarte mari de deseuri gasita la fata locului, Polaris a suplimentat numarul angajatilor si al autospecialelor (autogunoiere si graifere) pentru colectarea deseurilor. Pentru ca actiunea sa se desfasoare in conditii optime au fost necesare 7 autogunoiere si 2 graifere pentru colectare si transport deseuri. Dupa incheierea actiunii, sacii au fost transportati la statia de sortare si reciclare pentru a se realiza sortarea deseurilor pe categorii si culori, fractia de deseuri reciclabila a ramas la statia de sortare (cum a fost cazul deseurilor din plastic: PET-uri), iar fractia de deseuri nereciclabila a ajuns la rampa ecologica.


Cantitatea de deseuri municipale colectata in cadrul acestei actiuni a ajuns la aproximativ 60 de tone.


Mentionam performantele sportive obtinute de membrii cluburilor de rugby, participanti in calitate de voluntari la aceasta actiune:

  • ACS Tomitanii Constanta - Campioana Nationala en-titre - Under 18 si castigatoarea Cupei Romaniei - Under 18;
  • Victoria Cumpana - Campioana Romaniei la Under 12;
  • Callatis Mangalia - participanta in competitiile nationale - Under 16;
  • Mihail Kogalniceanu - a obtinut locul II - vicecampiona nationala - Under 14, iar locul I a fost castigat de CSO Ovidiu - Under 14- campioni nationali;
  • LPS Constanta - participanta la competitia nationala - Under 18.