Campania "Deseurile reciclabile te inspira!" s-a incheiat cu vizita elevilor la statia de sortare si reciclare din Constanta

Vineri, 26 mai a.c., campania "Deseurile reciclabile te inspira", desfasurata de Polaris M Holding alaturi de elevii clasei a III a de la Scoala Gimnaziala "Sf Andrei" din Slobozia, a continuat cu o vizita la statia de sortare si reciclare din Constanta.
Campania "Deseurile reciclabile te inspira" a fost initiata in cadrul programului national "Scoala Altfel" si a atins doua componente: una teoretica si cealalta practica. In cadrul primei etape, elevii au participat la un concurs de compuneri pe teme ecologice, unde si-au pus la lucru creativitatea si au demonstrat ca au inteles tematica concursului, si anume protejarea mediului inconjurator. In urma acestui concurs, toti elevii au fost premiati de compania de salubrizare Polaris M Holding. Premiile au constat in: puzzle-uri cu tematica colectarii separate, rucsacuri si dulciuri. In plus, elevii care au ocupat locurile I, II si III au primit o tableta si jocuri Lego. 
Cea de-a doua etapa a campaniei "Deseurile reciclabile te inspira" a continuat cu vizita elevilor de la Scoala Gimnazila "Sf. Andrei" din Slobozia la statia de sortarea si reciclare din Constanta, unde elevii au avut posibilitatea sa acumuleze cunostinte despre "traseul deseurilor", care porneste de la generatorul de deseuri si se incheie cu transformarea deseurilor in materiale noi. Vizita elevilor a avut loc in data de 26 mai, iar transportul elevilor la Constanta a fost asigurat de catre compania de salubrizare Polaris M Holding.
Scopul vizitei la statia de sortare si reciclare a fost unul educational, acela de a consolida cunostintele elevilor cu privire la protejarea mediului inconjurator si de a le oferi oportunitatea sa asiste la procesul de sortare si reciclare a deseurilor. Procedeele tehnologice la care elevii au fost prezenti sunt: sortarea si balotarea deseurilor din Pet, carton, aluminiu si tabla, precum si sortarea deseurilor pe categorii si culori, spalarea, compactarea, granularea si extrudarea (productia) foliei si a sacilor din plastic.