Polaris M Holding alaturi de Primaria Municipiului Constanta, au marcat, in data de 9 octombrie, in intervalul orar 10:00 - 14:00, "Ziua Verde Constanta" printr-o actiune de ecologizare si educatie non-formala care s-a desfasurat pe malul lacului Tabacarie. Actiunea face parte din campania "Curatam Constanta noastra" si s-a derulat alaturi de elevii Colegiului Economic "Carol I" si ai Scolii Gimnaziale nr 40 "Aurel Vlaicu".

Programul dupa care s-a desfasurat actiunea a cuprins 2 etape: in primele 2 ore, elevii s-au implicat in actiunea de igienizare care a cuprins portiunea de pe malul lacului Tabacarie dintre Pavilionul Expozitional si Biserica "Sf. Mina", demonstrand ca sunt un exemplu de civism pentru ceilalti; iar in cea de-a doua etapa a actiunii au beneficiat de doua ore de educatie non-formala, unde au avut posibilitatea de a acumula cunostinte despre "drumul deseurilor", care incepe cu generatorul de deseuri si se incheie cu reintrarea materialelor in circuitul economic.

La finalul educatiei non-formale, elevii au luat parte la un joc pe tema colectarii selective a deseurilor, in urma caruia au fost premiati cu jocuri interactive de grup.

Desfasurata anual, aceasta actiune isi propune sa sensibilizeze cetatenii cu privire la protejarea mediului inconjurator. Zona malului Tabacarie este o arie protejata de mediu la nivel national si a beneficitat de nenumarate ecologizari anual, insa fara ca societatea sa-si fi invatat lectia despre civism.

Polaris a sutinut aceasta actiune in calitate de partener logistic si prin oferirea de materiale educationale in cadrul sesiunii de educatie non-formala.

Actiunea "Ziua Verde" a beneficiat si de sprijinul organizatiei Cercetasii Romaniei, prin programul "Descopera Constanta".